Zakładki:
Liczniki odwiedzin
czwartek, 26 sierpnia 2010

O czym myślimy czytając poniższe określenia? 

- skutecznie wspiera odchudzanie;

- pomaga w pozbyciu się nadwagi;

- oczyszcza organizm z toksyn;

- dodaje skórze zdrowia i młodości;

- spowalnia procesy starzenia;

- poprawia kondycję;

- reguluje poziom cholesterolu;

- poprawia sen;

- wspiera układ krwionośny;

- poprawia sprawność seksualną.

 

Co to za „cudowna tabletka” mająca zastosowanie w tak wielu dolegliwościach?

Gdzie ją kupić?

Muszę niektórych z was zmartwić lub ucieszyć (w zależności od waszej wiary) – nie jest to produkt przemysłu chemicznego – tylko roślina, którą znajdziemy w brazylijskiej dżungli - a dokładnie jagody palmy znanej jako Açai.

 

Jak działają preparaty z jagód Açai?

POMOC W WALCE Z OTYŁOŚCIĄ

Açai smakują jak jagody oblane słodką czekoladą, mają kształt małych okrągłych kuleczek, mocno zabarwionych purpurą. zawierają w sobie mnóstwo oksydantów oraz zwiększoną ilość kwasów tłuszczowych OMEGA 6 i OMEGA 9. Elementy te wpływają pozytywnie na napięcie mięśni poprawiając ich efektywność pracy oraz przyspieszają  zdolność regeneracji. Soki z Açai wpływają na zmniejszenie tzw. łego cholesterolu w organizmie. Zawierają mnóstwo składników odżywczych: 18 aminokwasów, 28 kwasów tłuszczowych, 21 pierwiastków śladowych, witaminę B1, witaminę B2, witaminę B3, witaminę C, witaminę E, niacynę, beta karoten, fosfor, kwas nikotynowy, wapń, potas, miedź oraz cynk. Wszystkie one przecież pomagają przy prawidłowym funkcjonowaniu organizmu.

Açai działa wzmacniająco na organizm, ponieważ dostarcza białka, które jest głównym składnikiem hormonów i tkanek – inaczej mówiąc wszelkich elementów składowych naszego organizmu. Jedna mała jagoda Açai zawiera więcej i lepiej przyswajalnego białka niż jajo kurze. Açai jest z tego powodu także pomocna w poprawie pracy naszych mięśni. Usuwa ich zmęczenie, dzięki dostawie niezbędnych aminokwasów i mikroelementów. Dodaje energii i pozwala szybko zregenerować siły – co jest bardzo przydatne sportowcom i naszym dzieciom. 

OCZYSZCZA Z TOKSYN

Dostępny na naszym rynku sok z Açai produkowany przez firmę MonaVie wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn i substancji, które szkodzą naszemu organizmowi. Regularne spożywanie Açai  reguluje poziom hormonów odpowiedzialnych za nasze funkcjonowanie w sytuacjach stresowych. Zbyt wysoki poziom tych hormonów najczęściej prowadzi do stanów napięcia nerwowego. Ustalenie ich na odpowiednim poziomie pomaga przystosować się do nowych, trudnych i stresujących warunków.

 

POMOC W KOSMETYCE

Składniki energetyczne i silne antyoksydanty zawarte w produktach Açai powodują spowolnienie procesów starzenia. Utrzymują one stan maksymalnej wydajności komórek, a przez to opóźniają czas występowania zmarszczek.

 WALKA Z CHOLESTEROLEM – CO Z NIM?

Açai jest wspaniałym regulatorem cholesterolu w naszym organizmie. Substancje w nim zawarte obejmują ochroną nasze żyły, arterie i naczynia włosowate; zmniejszają one ryzyko zatorów w naczyniach krwionośnych. Obniżają ich kruchość (naczyń krwionośnych) i przez to zapobiegają niektórym chorobom oczu.  Açai wspomaga regulację poziomu cukrów i tłuszczów w organizmie – dzięki czemu mogą go spożywać chorzy na cukrzycę, nadwagę czy otyłość.

Jagoda ta ma właściwości wzmacniające i regulujące system odpornościowy zwiększając ochronę naszego organizmu przed bakteriami, wirusami, grzybami i innymi toksynami stale nas otaczającymi. Dzięki temu możemy uniknąć poważnych infekcji.

 W CZYM JESZCZE MOGĄ BYĆ PRZYDATNE PREPARATY Z AçAI?

Przypisuje się im właściwości poprawiające funkcje seksualne tak u mężczyzn jak i u kobiet. Regulują cykle menstruacyjne, działają przeciwzapalnie, wspomagają leczenie bezpłodności czy przerost prostaty.

Są bardzo pomocne przy poważnych schorzeniach organizmu takich jak:

- choroby nowotworowe

- stwardnienie rozsiane

- bezsenność

- depresja

- epilepsja

- stany zapalne organizmu

- choroby stawów i mięśni

- osteoporoza

- refluks żołądkowy

- wrzody żołądka i dwunastnicy

- choroby nerek, wątroby i skóry

- alergie.

Nieocenioną rolę spełnia Açai w profilaktyce chorób serca – chroni przed miażdżycą i chorobą wieńcową. Zawarte w Açai polifenole ułatwiają przepływ krwi.

Czy nie należało by się zapoznać z naturalnym środkiem, który pomaga w zrzuceniu nadwagi, oczyszczaniu organizmu z toksyn, poprawie wyglądu skóry:

­- Którego udowodnione działanie znacząco spowalnia procesy starzenia się oraz wzmacnia odporność?;

- Który wspiera układ krążenia i układ immunologiczny?;

- Który poprawia sprawność seksualną oraz jakość widzenia?

 

Jeżeli tak, jeżeli powyższe informacje przekonały Cię – to co stoi na przeszkodzie byś zaczął go spożywać?

Jeżeli artykuł ten Cię nie przekonał przeczytaj wywiad z amerykańskim doktorem Lou Niles-em od lat stosującym ten preparat.

sobota, 21 sierpnia 2010

Ile osób słyszało o owocach Açai Berry – roślinie z Amazońskiej Puszczy?

Część z nas zapewnie słyszała o oferowanym przez firmę MonaVie soku  produkowanego z tych jagód.

Jej właściwości jako środka wspomagającego odchudzanie są bardzo interesujące – ale czy są one jedyne?

Jako środek wspomagający odchudzanie owoce Açai umożliwiają bezproblemowe zmniejszenie wagi naszego ciała. Składniki, jakie zawarte są w tych jagodach (i soku) sprawiają przyspieszenie metabolizmu, zwiększając wydatki energetyczne naszego organizmu, poprzez poprawienie skuteczności spalania tłuszczów. Specjaliści, lekarze, dietetycy są pewni, że poprawiają one pracę układu krwionośnego oraz przewodu pokarmowego. Tą niesamowitą roślinę znajdziemy w równikowych lasach brazylijskiej Amazonii, gdzie każdy jej mieszkaniec wskaże nam odpowiednią palmę z jej owocami. Tamtejsi Indianie szybko odkryli, że w bardzo łatwy i prosty sposób pozwala ona nie tylko zachować zdrowy wygląd, ale także pozytywnie wpłynąć na stan zdrowia. Niesamowity wzrost popularności owoców Açai nastąpił w USA w 208 r. po programie Oprah Winfrey, w którym poruszyła właściwości zdrowotne tego owocu. A na swojej stronie internetowej promuje jagody Açai jako SUPERFOOD. Jeden z gości powyższego programu, kardiolog z Nowego Jorku zaprezentował listę produktów najbogatszych w antyutleniacze. Açai było na jednym z czołowych miejsc. Okazuje się, że zawierają one dwa razy więcej antyoksydantów niż uważana powszechnie za lidera (bogactwo antyoksydantów) borówka amerykańska.

Według listy dr. PERRICONE 10 superproduktów żywieniowych – owoce Açai zajmują pozycję niedościgłego lidera, zostawiając daleko w tyle min. fasolę, jogurt, zielone warzywa czy orzechy.

A jak działają owoce Açai?

 O tym następnym razem.

środa, 11 sierpnia 2010

       Ile razy będąc w lesie rozkoszowaliśmy się smakiem świeżych jagód, poziomek, jeżyn i leśnych malin? Niezapomniany smak tych owoców potęgował fakt, że zebraliśmy je samodzielnie i prosto z krzaka zjadaliśmy je nie myjąc – myśleliśmy, że w takiej głuszy nic nam nie grozi. Tymczasem epidemiolodzy ostrzegają przed niezwykle niebezpieczną chorobą – BĄBLOWICĄ WIELOJAMOWĄ. Choroba ta jest śmiertelna, wywołuje ją ECHINOCOCCUS MULTILOCULARIS czyli tasiemiec lisi. Choroba ta uszkadza płuca, wątrobę i mózg.

Jakie są przyczyny tej choroby? 

Do wyżej wymienionych owoców przyczepione są niewidoczne dla ludzkiego oka jaja tasiemca lisiego. Tasiemiec lisi jest przedstawicielem tasiemców uzbrojonych. Wydalany z kałem każdy jego człon zawiera od 200 do 600 jaj. Są one niezwykle wytrzymale i trudne do zwalczenia, wytrzymują trudne warunki atmosferyczne (do -70°C). Pasożyt ten ¨zamieszkuje¨ jelito cienkie lisów, wilków, a także naszych domowych czworonogów. Według PAN  w polskich lasach żyją zakażone tym pasożytem lisy – obecnie znanych jest 40 takich przypadków.  Jaja tasiemca lisiego wraz z kałem dostają się do środowiska, skąd owady przenoszą  je na sobie na owoce runa leśnego. Taki ¨zakażony¨ owoc może trafić do naszych ust i zarażając organizm ludzki. Zainfekowanie może nastąpić także poprzez nasze ręce, które nie zostały umyte po powrocie z lasu, gdzie zbieraliśmy owoce leśne. Nasz nowy ¨lokator¨ poprzez układ krwionośny wędruje po naszym organizmie. Z jaja tasiemca z czasem powstaje larwa, wokół której zaczyna rosnąć torbiel. Ulubionym miejscem do tworzenia torbieli jest wątroba, często też zagnieżdża się w płucach i mózgu. Jest to bardzo niebezpieczna odmiana tasiemca, która tworzy nacieki przypominające zmiany nowotworowe i w podobny sposób – na zasadzie przerzutów – rozprzestrzeniające się po naszym organizmie. Rozwój tasiemca w organizmie ludzkim jest bardzo powolny. Objawy mogą pojawić się po 10, a nawet po 15 latach, kiedy to pęknie torbiel i przy silnym kasłaniu pojawiają się wodniste wymioty. Zdiagnozowanie choroby jest bardzo trudne, wymaga wykonania różnych specjalistycznych badań, których interpretacja bardzo często nie jest jednoznaczna. Obraz tomografii komputerowej lub USG często jest mylnie traktowany jako zmiany nowotworowe. Chory jest leczony różnymi metodami tradycyjnej medycyny. Przyjmuje leki doustne, często potrzebny jest zabieg chirurgiczny mający na celu usunięcie zakażonych tkanek. Nieraz konieczny jest przeszczep wątroby, ponieważ w 99% przypadków to wątroba jest miejscem zagnieżdżenia się tasiemca. Niepodjęcie leczenia skutkuje śmiertelnością u 90% osób zakażonych.

 

Co można robić, by nie wystawić się na to niebezpieczeństwo?

Nigdy nie spożywajmy nieumytych owoców leśnych. Myjmy je w bieżącej ciepłej wodzie, najpierw mocząc je. Pamiętajmy, że owoce leśne zakupione na targowym straganie, czy też od przydrożnego sprzedawcy też mogą być skażone. Jeżeli zbieraliśmy je sami, to pamiętajmy, by po powrocie do domu bezwzględnie dokładnie umyć ręce. 

Nosicielami tasiemca lisiego mogą być tez nasze domowe czworonogi – mają one przecież kontakt w lesie z zakażonymi jajami tasiemca, roślinami i owocami. Pamiętajmy, by systematycznie odrobaczać naszych pupili. Logiczny wydaje się też być wniosek, aby taką kurację usuwania pasożytów przeprowadzić także u siebie, gdyż nie jesteśmy na nich odporni.

środa, 04 sierpnia 2010

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych na konferencję:

„Styl życia a nowotwory”

z udziałem

dr A. Putticha

niemieckiego lekarza specjalizującego się w naturalnych metodach walki z nowotworami,

który wygłosi wykład pod tytułem:

"Czy rak jest uleczalny! – terapia Amigdaliną".

Konferencja odbędzie się

2 października 2010 r. w Krakowie.

(WIĘCEJ INFORMACJI)

poniedziałek, 02 sierpnia 2010

Poprzedni artykuł zakończyliśmy stawiając trzy pytania

 Co zatem możemy zrobić już dzisiaj? 

Dostarczyć go sobie jak najszybciej? 

Ale jak? Co zażywać?

 A zatem spróbujmy na nie odpowiedzieć.

 Zanim do tego dojdziemy kilka słów wprowadzenia.

Najważniejszą rolą przewodu pokarmowego jest rozszczepianie pokarmu na takie związki chemiczne, których krew potrzebuje do zapewnienia zdrowia dla całego organizmu.

 

Wszystkie elementy niezbędne do życia są do naszej krwi dostarczane przez jelita. Szczególną rolę w utrzymywaniu w harmonii wszystkich życiodajnych procesów odgrywa krzem! Za pomocą tego piezoelementu (przewodnika impulsów elektrycznych) odbywa się zaopatrywanie w energię łączności między mózgiem a ciałem. Pasożyty, wnikając w ściankę jelit, wysysają krew człowieka w celu hodowli swojego licznego potomstwa. Dziedzicznie przekazują mu swoje pasożytnicze właściwości i pochłaniają z ludzkiego organizmu krzem.

Praktycznie rzecz biorąc jest to WAMPIRYZM!

Wraz z utrata krzemu w organach i układach człowieka rozwija się proces fizjologicznej degradacji. I tu dochodzimy do odpowiedzi na postawione na wstępie pytania:

 Co zatem możemy zrobić już dzisiaj?

 

Dostarczyć go sobie jak najszybciej? 

Ale jak? Co zażywać?

 

Drogą do uzupełnienia zawartości krzemu w organach i układach człowieka jest przewód pokarmowy! Dlatego przystępując do oczyszczania, trzeba zacząć od przewodu pokarmowego. Myśląc o oczyszczaniu organizmu z pasożytów należy jednocześnie wprowadzić krzemowy preparat pochodzenia naturalnego – GLINKĘ KAOLINOWĄ. Silikaza – enzym wydzielający się w przewodzie pokarmowym – przetwarza kaolin w bardzo aktywny związek organiczny i pomaga przyswoić krzem, wypierając niewłaściwy dla elastycznych tkanek wapń, który wniknął w nie na skutek niedoboru krzemu.

 Jeśli mają Państwo dysbakteriozę  (są to zaburzenia składu mikroflory ustroju, powodujące zachwianie równowagi pomiędzy nią a wnikającymi z zewnątrz drobnoustrojami chorobotwórczymi lub oportunistycznymi (oportunizm), co często sprzyja zakażeniu)  to jest ona skutkiem niedoboru krzemu – podobnie zresztą jak porażenie dziecięce (choroba Heinego-Medina) czy rozmiękniecie kości. Przy niedoborze krzemu nie przyswaja się wapń.

 Zapalenie okrężnicy, nieżyt żołądka, wrzody, polipy, zapalenie uchyłku i wiele innych chorób również powstaje na skutek niedoboru krzemu.

Dlaczego?

Bo ścianki jelit „nie słyszą” mózgu.

Jeżeli macie Państwo schorzenia związane z układem krążenia (sercowo-naczyniowym) i miażdżycę – są to skutki niedoboru krzemu. Ścianki naczyń „nie słyszą” mózgu.

Jeżeli boicie się Państwo udaru, zawału wiedzcie, że pomimo szeregu innych przyczyn także i te choroby są skutkiem niedoboru krzemu. Ścianki naczyń stały się twarde (zamiast krzemu dostał się do nich wapń). Tym samym naczynia utraciły właściwości zmieniania swej średnicy i pojemności na sygnał mózgu. Właściwość tę można przywrócić jedynie dostarczeniem krzemu.

Jeżeli macie Państwo kamienie w trzustce, wątrobie i nerkach – te choroby są również charakterystyczne dla niedoboru krzemu.

Jeżeli dręczy Państwa edometrioza, klimakteryczne uderzenia gorąca, stwardnienia w gruczole piersiowym – są to choroby związane z niedoborem krzemu.

Pasożyty mnożą się jak lawina.

 Do reprodukcji swojego potomstwa pochłaniają lwią cześć życiowych zasobów człowieka i pierwiastek życia krzem.

Aby ograniczyć utratę krzemu przede wszystkim musimy:

 

1. Zaprzestać spożywania produktów mlecznych (z nimi trafia do organizmu stront który wywołuje aktywne reakcje zamiany krzemu z wapniem). Źródłem strontu jest mleko i wszystkie produkty zawierające nabiał: twaróg, ser, śmietana, masło, a także jogurty.

2. Unikać picia wody wysokozmineralizowanej Dlaczego? Bo każdy jej rodzaj posiada właściwy sobie skład który jest w      stanie bardzo zmienić  skład chemiczny soków trawiennych i zdezorganizować wytwarzanie naszej własnej prawidłowej sekrecji (proces powstawania moczu oraz wydzielania z układu krwionośnego do kanalika proksymalnego substancji odżywczych), a więc i trawienie.

ZACZNIMY DBAĆ O DOSTARCZANIE KRZEMU

Na naszym stole zawsze powinny się znaleźć produkty z pełnego ziarna, nieoczyszczone ze skórki warzywa i owoce oraz woda krzemowa (zrobiona np. ze skrzypu polnego). Warto tez pić np. codziennie na czczo szklankę glinki kaolinowej, która ma dużą zawartość krzemu.

Nie można wyobrazić sobie pozbycia się pasożytów bez potraktowania poważnie ożywiania zgodnego z prawidłową fizjologią przewodu pokarmowego.

23:05, soeltech , krzem
Link Komentarze (2) »