Zakładki:
Liczniki odwiedzin
czwartek, 23 marca 2017

Dieta Alleluja działa terapeutycznie, wykorzystując naturalne siły organizmu. Stosowana dokładnie wg zaleceń, uruchamia tzw. odżywianie endogenne, co wpływa na oczyszczanie komórek z toksyn, a także aktywizację systemu immunologicznego.

Skąd taka nazwa diety? Słowo "Alleluja" tłumaczone z języka hebrajskiego znaczy - 'wychwalajcie Jahwe'. Dieta Alleluja nawiązuje do biblijnych zaleceń żywieniowych, jakie Stworzyciel przekazał na samym początku ludziom (Księga Rodzaju 1,29). Choć minęły od tego czasu tysiące lat, dieta biblijna nadal nawołuje do wychwalania Boga.

Ta dieta po prostu czyni cuda... Pacjenci stosujący Dietę Alleluja w rok pokonują najgorsze choroby cywilizacyjne, w tym raka, cukrzycę czy choroby układu krążenia. Jak tłumaczy dr Maciej Doruchowski, "na Diecie Alleluja następuje zdecydowana poprawa stanu zdrowia, jakiej nie udaje się uzyskać przy pomocy żadnych farmaceutyków".

 

 

20:22, soeltech
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 21 marca 2017

Istotny pierwiastek

Jeśli na przedwiośniu zauważysz u siebie takie symptomy jak zmęczenie i przygnębienie od momentu przebudzenia się; bóle głowy i trudności z adaptacją do światła lub widzenie świetlistych punktów przy zamkniętych oczach; kołatanie serca, przyspieszenie rytmu serca; problemy mięśniowe (np. skurcze, mrowienia) i drżenia (np. drżenie powiek); bezsenność, nerwowość w ciągu dnia, to mogą być one związane z niedoborem magnezu.
Niektórzy zalecają, by sięgać częściej po czekoladę, by uzupełnić braki tego pierwiastka. Jednak wcale nie zawiera ona tak dużo magnezu, jak możesz przypuszczać: 100 g (czyli cała tabliczka) gorzkiej czekolady z 70% kakao posiada tylko 170 mg magnezu.

 

Pomyśl zatem o suplementacji wartościowym produktem i poczuj różnicę w samopoczuciu, gdy znikną wspomniane dolegliwości.
21:12, soeltech
Link Komentarze (1) »
czwartek, 09 marca 2017

Apiterapia jest gałęzią medycyny naturalnej zajmującą się zastosowaniem produktów pochodzenia pszczelego w leczeniu pewnych schorzeń. Pozytywne działanie produktów pochodzenia pszczelego było znane człowiekowi od najdawniejszych czasów. Najstarsze odnalezione malowidło ścienne przedstawiające ludzi wydobywających miód z otworu w skale, wokół którego krążą pszczoły ma ponad dwadzieścia tysięcy lat. Produkty stosowane w apitrerapii można podzielić na produkty zebrane przez pszczołę (pyłek kwiatowy), produkty zebrane i przetworzone przez pszczołę (pierzga, miód, propolis) oraz produkty wydzielane przez pszczołę (mleczko, jad, wosk). Właściwości biologiczne i odżywcze produktów pszczelich zostały udokumentowane wieloma obserwacjami doświadczalnymi i klinicznymi. Najważniejszą zaletą wszystkich preparatów pochodzenia pszczelego jest fakt, iż wykazują one zdolność zapobiegania powstawaniu schorzeń chorobowych.

Zastosowanie poszczególnych produktów pszczelich w medycynie

Miód

Miód ze względu na zbawienne dla organizmu ludzkiego enzymy stosuje się głównie w leczeniu schorzeń związanych z nieprawidłową przemianą materii. Do poważniejszych schorzeń, w leczeniu których miód znajduje zastosowanie należą schorzenia układu moczowego, schorzenia układu krwionośnego. Przynosi on również ulgę w zwykłym przeziębieniu oraz grypie. Zewnętrznie można stosować miód w stłuczeniach i schorzeniach skórnych. Lecznicze właściwości miodu giną w wypadku jego zbytniego podgrzania.

Propolis

W lecznictwie i profilaktyce stosuje się etanolowy ekstrakt propolisu (EPP). Wykazuje on pewne działanie antybiotyczne, przeciwzapalne i podnosi ogólną odporność organizmu. Stosowany jest w leczeniu następujących schorzeń:
• grzybice
• astma
• choroby płucno-oskrzelowe
• reumatyzm

Na rozmaite choroby grzybicze stosuje się maść propolisową.

Jad

Leczenie jadem pszczelim polega na wprowadzaniu go do organizmu ludzkiego. Wprowadzanie tego środka leczniczego może odbywać się poprzez iniekcję bądź przez bezpośrednie ukąszenie pszczoły. Znajduje zastosowanie w leczeniu schorzeń reumatycznych.

Pierzga

Pierzga jest produktem bogatym w sole mineralne, aminokwasy i witaminy. Podobnie jak propolis wykazuje działanie antybiotyczne. Poza zastosowaniem pierzgi jako środka wzmacniającego używa się jej w leczeniu niewydolności wątroby i chorób jelit. Jest bardzo bogatym środkiem odżywczym.

Należy wspomnieć, iż u ludzi często spotykamy się z nadwrażliwością na niektóre z produktów pszczelich (zwłaszcza na jad pszczeli). Należy to uwzględnić przed ewentualnym podjęciem leczenia z zastosowaniem tych środków.

Praktyczne zastosowanie produktów pszczelich

Choroba wrzodowa

Stosuje się ciepły roztwór miodu 1 godzinę przed posiłkiem i 3 godziny po posiłku. Nie należy pić zimnego roztworu gdyż może podrażniać śluzówkę żołądka.

Katar sienny

W celu podniesienia odporności organizmu należy na dwa miesiące przed przewidywanym pojawieniem się objawów kataru siennego żuć kilka razy dziennie kawałki plastra z miodem.

Nieżyt oskrzeli

30g wysuszonego tymianku gotować w 0,75 litra wody (do czasu uzyskania 0,5 litra wywaru). Po odcedzeniu dodać 0,25 kilograma miodu. Pić co godzinę łyżeczkę od herbaty. Można również do szklanki ciepłego mleka dodać dwie łyżeczki miodu oraz jedną łyżeczkę masła. Pić 2-3 szklanki dziennie.

Owrzodzenia i stłuczenia

Smarować świeżym miodem

Wysypka

100g pokrojonych płatków róży zalać 500g 65% alkoholu. Po 24 godzinach przefiltrować, dodać 900g miodu i 100g gliceryny. Pozostawić w temperaturze pokojowej do czasu odparowania i uzyskania wagi 1 kg. Następnie używać do smarowania.

21:36, soeltech
Link Dodaj komentarz »